Yatırım Bankacıları Ne Kadar Kazanıyor?

Yatırım bankacıları iyi bir hayat kurabilirler, ancak asıl soru şu ki, ne kadar yaşamayı göze alabilirler? Bir analistin maaşı yılda 46.315 ila 115.000 dolar arasında değişebilir. Bu, Amerika Birleşik Devletleri’nde çalışan bir analistin ortalama maaşıdır. Temel maaşlarının yanı sıra birçoğu ikramiye de kazanıyor. Bonus havuzu, aynı sektördeki bir grup analistin ortalama ücreti kullanılarak hesaplanır.

En yüksek ücretli yatırım bankacıları yılda 30.000 PS ile 150.000 PS arasında kazanıyor. Ancak, uzun saatler çalışmayı bekleyebilirler ve hatta yoğun zamanlarda haftada yüz saat çalışabilirler. Bu tür bir iş aynı zamanda oldukça rekabetçidir. Çoğu yatırım bankası, çeşitliliğe sahip bir işgücünü işe almaya heveslidir ve aktif olarak tüm geçmişlerden adaylar aramaktadır. Birçok banka, yeterince temsil edilmeyen gruplara dahili destek ağları sunar ve hatta bazıları Stonewall Çeşitlilik Şampiyonları programının bir parçasıdır.

Maaşlarına ek olarak, yatırım bankacıları çalışmaları için ikramiye de alırlar. Bu bonuslar, çalışmaları için 30.000 ila 110.000 ABD Doları arasında değişebilir. Bir yatırım bankacısının tipik çalışma saatleri haftada 70 ile 100 saat arasında değişmektedir. Çoğu analist pozisyonlarına yaz aylarında başlar ve ilk ikramiyelerini Haziran sonu veya Temmuz’da almaya başlar. Ortak düzeyinde tazminat, tipik olarak bir analistinkinden %10 ila %20 daha azdır. Bir ortak olarak, çalışma saatleri genellikle bir analistinkinden daha kısadır, ancak aynı zamanda 10.000$ veya 30k$’a kadar oturum açma bonusu ve 20.000$’a kadar saplama bonusu da alacaklardır.

Bir yatırım bankacısının maaşı deneyimlerine bağlıdır. Bir analist haftada 70-100 saat çalışmayı bekleyebilir. Çoğu yaz aylarında başlar ve ilk ikramiyelerini Haziran veya Temmuz aylarında alırlar. Bir çalışanın çalışma saatleri, bir analistinkinden yaklaşık %10 ila %20 daha azdır. Genellikle, bir ortak MBA derecesine ve finans alanında en az üç yıllık deneyime sahip olacaktır. Ortaklar ayrıca genellikle 10.000 ila 30.000 ABD Doları arasında değişen bir oturum açma bonusu alırlar.

Yatırım bankacılarının iş dışında da bir hayatı vardır. Haftada beş gün, günde 12 ila 15 saat çalışıyorlar. Sağlıklarını ve zamanlarını kariyerleri için feda ederler. Ama tazminat çok büyük. Ve işte kaldıkları sürece yılda 1 milyon dolara kadar kazanabilirler. Yüksek tazminat, birçok insanın teknolojide mükemmelleşmesi için bir teşviktir. Bir yatırım bankacısının ne kadar kazandığını belirlerken dikkate alınması gereken birkaç faktör vardır.

Çoğu yatırım bankacısı haftada yetmiş ila yüz saat çalışır. Çoğu yaz aylarında başlar ve kazandıkları ilk bonus genellikle Temmuz ayı civarındadır. Buna karşılık, çalışanlar genellikle analistlerden daha az saat çalışır. Çoğunun MBA derecesi var, bu yüzden analistlerinden daha az kazanacaklar. Bir analistin saatlik ücreti, bir çalışanınkiyle kabaca aynı olacaktır. Bir ortak ve analist arasındaki fark genellikle yüzde yirmi ile otuz arasındadır.

İşletme okulundan mezun olduktan sonra, çoğu yatırım bankacısı haftada 70 saate kadar çalışır. Bir yatırım bankacısının ortalama maaşı, uzmanlık düzeyine bağlı olacaktır. Çoğu analist, ülke bölgesinde bonuslarla birlikte en az 60.000 dolar ödenir. Bir ortağın maaşı, bir analistin ücretinden daha azdır. Ancak bir analistin bonusu, dezavantajları dengelemek için fazlasıyla yeterli. Ve sonunda, bir yatırım bankacısının tazminatı birkaç faktöre bağlıdır.

Yatırım bankacılarının maaşı bulundukları yere ve deneyimlerine bağlıdır. İlk yılda, PS60k maaş almayı bekleyebilirler. Ancak maaşları, ikinci ve üçüncü yıllarında yaklaşık PS65k’ya yükseliyor. Daha küçük finans merkezlerinde çalışan bir analistin maaşı, Londra’da çalışan bir analistin maaşıyla karşılaştırılabilir. Bonus, deneyim seviyesine bağlı olarak PS70k kadar yüksek olabilir.