Yatırım Bankacılığı Nedir?

Yatırım bankacılığı, şirketlerin ve bireylerin işletmeleri için sermaye artırmasına yardımcı olan bir endüstridir. Müşterilere genel hizmetler sunar ve aynı zamanda zorlu bir kariyer yolu olabilir. Analistler genellikle yatırımların derinlemesine analizini sağlar ve analistler, şirketler ve bireyler için kârları en üst düzeye çıkarmak için stratejiler geliştirmeye yardımcı olabilir. Normal bir banka ile karşılaştırıldığında, yatırım bankaları farklı şekillerde para kazanır. Chase, mevduatlardan faiz alırken, kredilerden para kazanıyor. En büyük yatırım bankaları, şişkin parantez bankaları olarak bilinir ve genellikle küresel olarak çalışırlar. Daha küçük ve orta ölçekli bankalara orta piyasa bankaları denir ve daha küçük ticari anlaşmaları vardır.

Yatırım bankacılığı sektörü birçok farklı kariyer seçeneği sunmaktadır. Farklı roller, farklı beceri setleri ve kişisel nitelikler gerektirir. Bazı yatırım bankacıları, belirli bir tür yatırım bankacılığı faaliyetinde uzmanlaşmıştır. Bir analistin rolü, üst yönetim için araştırma yapmak ve raporlar oluşturmaktır. Şirketlerin halka açılmasına yardımcı olmaktan, şirketlere finansal tavsiyelerde bulunmaktan veya borç senetlerini üstlenmekten sorumlu olabilirler. Diğer yatırım bankası pozisyonları daha operasyonel olabilir ve güçlü analitik beceriler gerektirir. Finans sektöründe çalışmak istiyorsanız, muhtemelen küçük bir operasyonda çalışıyor olacaksınız.

Yatırım bankacılığı sektörü türe göre düzenlenmiştir. Genel olarak üç tür yatırım bankası vardır: butik, orta ve toplu. Her banka kategorisi belirli bir alanda uzmanlaşmıştır. Başlıca gruplardan bazıları aşağıda listelenmiştir. Bunların hepsi yatırım bankacılığının genel kategorileridir. Ancak her firma türünün kendine has özellikleri vardır. Ayrıca bir endüstri veya ürün odağı da seçebilirsiniz. Bir niş arıyorsanız, belirli bir endüstride birçok alt sektör vardır.

Örnek olarak, bir yatırım bankacısı, bir işletmeye öz sermaye veya borca ​​yatırım yapmasını önerebilir.

Tahvil, borç örneğidir. Bir şirket, onu sağlayan bir kuruluştan borç para alır. Sonra zamanla, ödünç alınan tutarı faiziyle geri ödüyorlar. Sağlayan kuruluş yatırımcı olur. Başka bir kredi türü, öz sermaye veya bir işletme satmaktır. Çeşitli kuruluşlara göz atarak ve kariyer hikayelerini dinleyerek farklı finansal hizmet türleri hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Yatırım bankacılığı ile geleneksel bankacılık arasındaki önemli bir fark, gerekli olan derecedir. Tipik olarak, giriş seviyesi pozisyonları bir yüksek lisans derecesi gerektirir. İkincisi ise, giriş seviyesi yatırım bankacıları için daha yaygın bir seçenektir. Lisans derecesine sahip olanlar için iş piyasası neredeyse rekabetçi değildir, bu nedenle sektörde kariyer yapmadan önce yüksek lisans derecesi almak hayati önem taşır. Bununla birlikte, bir MBA, MBA almakla ilgilenen insanlar için mükemmel bir seçim olabilir.

En temel yatırım bankacılığı hizmetleri türleri, tahvil ve hisselerin yönetimini ve müşterilere tavsiye vermeyi içerir. Bir yatırım bankası, bir şirketin diğer kuruluşları satın almasına da yardımcı olabilir. Rolü büyük ölçüde değişebilir ve adı ve yapısı bir kurumdan diğerine değişebilir. Farklı rol türlerinin farklı beceriler gerektirdiğini belirtmek önemlidir. Her durumda, finans alanında bir MBA, yatırım alanında kariyer arayan biri için iyi bir seçimdir.

Yatırım bankacılığında bir kariyer çok kazançlı olabilir, ancak kariyer seçimlerini dikkate almak önemlidir. Pek çok rol türü vardır ve farklı deneyim türleri, farklı türdeki insanlara uyacaktır. Yatırım bankacısı olmak isteyenler, kariyerin sadece yüksek maaşlı bir iş olmadığını anlamalıdır. İyi bir eğitim onları gelecekte ihtiyaç duyacakları işe hazırlayacaktır. Mükemmel analitik becerilere ve başarılı olma arzusuna sahiplerse, işten zevk alacaklardır.

Birçok farklı yatırım bankacılığı türü vardır. Bazı yatırım bankaları belirli bir sektörde uzmanlaşmıştır. Bazıları Tüketici Ürünleri ve Perakende sektörlerindedir. Diğerleri imalat endüstrisine odaklanır. Hepsi çeşitli alanlarda hizmet sunuyor. En iyi adaylar çeşitli bölümler arasında seçim yapabilir. Finans eğitimi, fırsatlar için kapılar açacaktır. Bu alanda mezun olan bir kişi iyi bir iş bulabilecek ve başarılı bir kariyer inşa edebilecektir. Size sadece işgücünde diğer mezunlara göre bir avantaj sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda iş dünyasında başarılı olmak için ihtiyaç duyduğunuz becerileri de kazandıracaktır.