Hisse Senetlerine Nasıl Yatırım Yapabilirim?

Hisse senetlerine yatırım yaptığınızda, şirketin bir parçasını satın alırsınız. Şirketin varlıklarının bir kısmı üzerinde hak sahibisiniz. Bazen, şirketin hissedarıysanız temettü bile alabilirsiniz. Ancak hisse senetlerine yatırım yapmak riskli olabilir – zamanla değer kaybedebilir veya değeri artabilir. Ne yapacağınızdan emin değilseniz, başlamanıza yardımcı olacak birkaç ipucu:

Bireysel hisse senetlerine yatırım yapmak, emeklilik yuva yumurtanızı inşa etmenin harika bir yoludur. İki temel IRA türü vardır: geleneksel ve Roth. Küçük işletme sahipleri ve serbest meslek sahipleri için özel IRA’lar bile var. Bu hesaplar yüksek oranda vergi avantajlıdır, ancak emeklilik yaşına gelene kadar erişmeleri ve geri çekilmeleri zor olabilir. En iyi çevrimiçi borsa komisyoncularından bazıları, ticaret komisyonlarını oranlarından kaldırdı, bu nedenle belirli bir şirketin birkaç hissesini satın almak hala mümkün.

Hisse senedi yatırımında yeniyseniz, göz korkutucu bir görev gibi görünebilir. Başlaman için sana birkaç ipucu. Hedeflerinizin ne olduğuna, ne tür bir finansal geçmişe sahip olduğunuza ve ne düzeyde katılım istediğinize karar verin. Bireysel hisse senetlerini araştırmakla ilgileniyorsanız, kesirli hisselere yatırım yapmak sizin için doğru hareket olabilir. Çoğu çevrimiçi borsa komisyoncusu, ticaret komisyonlarını ortadan kaldırdı ve şimdi hizmetleri için düşük ücretler sunuyor.

Bir yatırım stratejisine karar verdikten sonra alım satıma başlamaya hazırsınız.

Başarılı bir yatırımın ilk adımı hedeflerinizi belirlemektir. Ne aradığınızı ve neden yatırım yapmak istediğinizi bilin. Neye yatırım yaptığınızı bilmek çok önemlidir. Net bir hedefiniz olduğunda, bir plan geliştirmek ve yatırımlarınızdan en iyi şekilde yararlanmak daha kolaydır. Ve zaman zaman portföyünüzü yeniden dengelemeyi unutmayın.

Portföyünüzü periyodik olarak yeniden dengelemek, hisse senedi yatırımında önemli bir adımdır. Yeniden dengeleme, yatırımlarınızı dengede tutmanıza yardımcı olacaktır. En iyi getiriyi alıp almadığınızı görmek için portföyünüzü düzenli aralıklarla kontrol etmek de iyi bir fikirdir. Ek olarak, portföyünüzü yeniden dengelemek, piyasa düşerse para kaybetmenizi önleyecektir. Ek olarak, yeniden dengeleme, kısa vadede paranızı kaybetme risklerinden kaçınmanıza da yardımcı olacaktır.

Yeni başlıyorsanız, hisse senetlerine yatırım yapmak, bir emeklilik yuvası yumurtası inşa etmenin ideal bir yoludur. İki ana IRA türü vardır: geleneksel IRA’lar ve Roth IRA’lar. Küçük işletme sahipleri ve serbest meslek sahipleri için özel IRA’lar da vardır. Ancak, fonlarınızı yalnızca bu dönüm noktalarına ulaştıklarında yatırdığınızdan emin olun. Bu strateji ile başarılı olma olasılığınız daha yüksek olacaktır.

Bir aracı kurum hesabı kullanmaya ek olarak, bir robo-danışman aracılığıyla hisse senedi yatırımı da yapılabilir. Bir robo-danışman, yatırımlarınızı sizin için yönetirken, siz günlük hayatınıza odaklanabilirsiniz. Portföyünüzü düzenli olarak yeniden dengelemek, onu dengeli tutmak ve uzun vadeli yatırım hedeflerinize ulaşmak için hayati önem taşır. Yatırımlarınızın karlı olduğundan emin olmanın yanı sıra, finansal hedeflerinizin ne olduğunu anlamanız gerekir.

Hisse senetlerine yatırım yapmaya karar verdikten sonra, bir aracılık hesabı açmanız gerekir. Bunu bir çevrimiçi aracılık hesabı aracılığıyla yapabilirsiniz. Yatırım yapmaya başlamak için hesaba para yatırmanız gerekir. Aracılık hesabınıza EFT havalesi, banka havalesi veya diğer yöntemlerle para yatırabilirsiniz. Çoğu çevrimiçi borsa komisyoncusu bu hizmetleri ücretsiz olarak sunar, bu nedenle bu hizmeti sunan bir komisyoncu aramanız gerekir.

IRA’lar, bir emeklilik yuvası yumurtası inşa etmenin harika bir yoludur. İki ana IRA türü vardır: geleneksel ve Roth IRA’lar. Özellikle, Roth IRA’lar serbest meslek sahipleri ve küçük işletme sahipleri içindir. Bu hesaplar vergi açısından avantajlı olsa da, yaşlanana kadar para çekmek zor olabilir. Ticaret komisyonu ödememek için minimum depozito sunmayan bir çevrimiçi komisyoncu kullanabilirsiniz.