Epoksi Zemin Kaplama İçin Hazırlık Yapımı

Epoksi Zemin Kaplama İçin Hazırlık Yapımı

Epoksi zemin kaplama işlemi uygulanacak  alan için önceden bir keşif çalışması yapılması gerekir. Mekanın zemin yapısı ve özellikleri incelenir. Uygulama yapılacak mekanın özelliğine göre farklı kalınlıklarda epoksi zemin kaplama yapılabilir. Epoksi zemin kaplamanın hazırlık aşamalarını gözden geçirelim. Kaplama için hazırlık aşamasında ustalar epoksi zemin kaplama yapılacak olan mekana gelerek keşif yapar. Bu sayede de  malzeme ve ekipman bakımından hazırlıklı olarak gelmiş olurlar. Bu aşamada epoksi zemin kaplama fiyatları da belirlenmiş olur.

Epoksi zemin kaplaması yapılacak olan alanın temiz olması hazırlık aşamasının en önemli kısmı olarak bilinir. Zemine daha önceden yapılan fayans, parke gibi yapılar varsa çıkartılması gerekir. Daha sonra uygulama yapılacak alan çok iyi temizlenmesi gerekir. Uygulama zemini dümdüz hale getirilmeli, pürüzler giderilmelisi gerekir. Bu yapılan işlemlerin hepsi, epoksi zemin kaplamanın hazırlık aşamalarını meydana getirir.

Epoksi Kaplamanın Astar Uygulaması

Epoksi kaplama uygulaması yapılacak olan zemin temizlenerek pürüzsüz bir hale getirildikten sonra astar uygulamasına geçilmesi gerekir. Astar işlemini epoksi zeminin ilk katı olarak düşünebilirsiniz. Buradaki amaç daha sert bir zemin elde edip en üst katın sağlam olması sağlanır.

Astar işlemi zeminin hepsine uygulanmalıdır. En küçük bir nokta dahi atlanmaması gerek. Bu aşamada yapılan keşif çalışmasının önemi bundan dolayı büyüktür ve epoksi fiyat da burada değerlendirilir. Uygulama yapılacak mekanın ayrıntılarına hakim olan ustalar hiçbir noktayı atlamadan işlemi yaparlar.