Astroloji Eğitimi Nasıl Alınır?

Astroloji Eğitimi Nasıl Alınır?

Astroloji eğitimi ülkemizde verilmiyor ancak internetten bu eğitimleri online alabilirsiniz. Bilimsel hiçbir temele sahip olmayan yıldız ve gezegenlerin hareketlerini inceleyen insanların geleceği hakkında yorum yapan karakterleri üzerinde fikirler üretebilen farklı görüşlerde bulunan bir bilim dalıdır. Yunanca bir kelime olup Astro ve logos kelimelerinden türemiştir. Temelde insanlar bilgilerinden bu bilgilerden yola çıkarak çeşitli kehanetlere inanırlar.

Astroloji ilk örneklerine günümüzden  5000 yıl önce kurulmuş olan Babil ve Asur uygarlıklarına dayanan bir teoridir. Yazılı kaynaklara da bu görülmüştür. Günümüzde kullanılan astroloji materyalleri eski Yunan’a da dayanıyor. Gezegen gezegen ve yıldızların hareketleri kontrol edilerek insanların karakterleri hakkında yorumlar yapılabiliyor.

Gelecekleri hakkında birtakım fikirler elde edilebiliyor. Astrolojide yanlış bilinen birtakım gerçekler de bulunuyor. Çoğu insan astroloji denildiği zaman el falı olarak düşünebilir Ancak bu tamamen yanlıştır. Astrologlar el falı bakmazlar. Genelde astronomi ile karıştırılır. Astronomi bir bilim dalıdır. Evrende bulunan her türlü cisimleri inceler. Özellikle gezegenler yıldızlar gibi cisimleri inceler. Koçluk eğitimi gerekli olan bir eğitimdir. Bu sayede insanların karakter özellikleri hakkında fikir sahibi olunabilir.

Astroloji Eğitimi Nasıl Alınmalıdır?

Ülkemizde astroloji eğitimi veren herhangi bir okul bulunmamaktadır. Okuyarak ya da araştırarak yol kat edebilirsiniz. Ancak bu yeterli olmayacaktır. Online eğitim gerekli olan bir şarttır. Püf noktası tecrübe kazanmaktır. Uzun yıllar boyunca elde edebileceğiniz bir bilgi yurtdışında eğitim alarak gerçekleşebilir. Başlarda çok hatalar yaparak şevkiniz kırılabilir. Ancak daha Sonraları da yavaş yavaş her şeyin yerine oturduğunu görebilirsiniz. Başlarda bunu bilgisayar yardımı ile hesaplama yaparak elde edebilirsiniz. Daha sonra ise kendi tecrübeleriniz ile bilgisayar programı olmadan da insanların karakter analizini yapabilirsiniz.