Yurt İçi Taşımacılık Hizmetleri

Karayolu taşımacılığının sunduğu avantajlardan bir diğeri karayolu altyapısının ülkenin tamamına ulaşım imkanı sunmasıdır. Bu nedenle hava, iklim ve yol koşulları elverişli olduğu sürece istenilen her noktaya ulaşılabilmektedir. Yurt içi taşımacılıkta sıklıkla tercih edildiği için araç bulmak nispeten daha kolaydır. Yurt içi karayolu taşımacılığında öncü isimler arasında yer alan Globelink Ünimar, uluslararası karayolu taşımacılığı hizmetlerine ek olarak sunduğu yurt içi dağıtım ve depolama çözümleriyle müşterilerine uçtan uca güvenilir teslimat sunmaktadır.

Tüm bu özelliklerine bakıldığında yurt içi taşımacılık hizmetleri arasında karayolu taşımacılığının daha esnek teslimat imkanına sahip olduğu söylenebilir. Hem hız hem güvenilirlik hem de elverişli ulaşım ağından dolayı yurtiçi karayolu taşımacılığı oldukça avantajlı bir yöntemdir. Bu nedenle yurt içerisinde satış yapan firmalar tarafından ürün gönderimlerinde çok sık tercih edilmektedir.

Karayolu taşımacılığı lojistiğin en temel taşıma yöntemi olarak bilinmektedir. Dünya üzerinde kullanılan ilk taşıma yöntemi olarak tanımlanabilir. Ayrıca gelişen teknoloji ile birlikte diğer taşımacılık yöntemlerine de zemin oluşturmuştur. Tanım olarak karayolu taşımacılığı, yüklerin otoyol ve kara araçları vasıtası ile bir noktadan başka bir noktaya aktarmasız, güvenli, hızlı, zamanında ve ucuz bir şekilde taşınması yöntemidir. Kısa mesafeli yollarda taşımacılıkta ucuz olması sebebiyle oldukça sık tercih edilen bir yöntemdir.

Neden Karayolu Taşımacılığı

Karayolu taşımacılığı dünya genelinde en çok tercih edilen taşımacılık yöntemidir. Bunun sebebi karayolu ile deniz ve havayoluyla ulaşmanın zor, imkansız veya çok fazla maliyetli olduğu yerlere ulaşmak mümkündür. Ayrıca karayolu taşımacılığı kısa mesafe taşımacılıkta diğer taşımacılık yöntemlerine göre oldukça ucuzdur. Bir yükün taşınması için liman, havaalanı veya tren garı gibi yapıların varlığına ihtiyaç yoktur. Yük, göndericiden alıcıya direkt olarak ulaştırılabilmektedir. Karayolu taşımacılığında zaman kayıpları oldukça az ve minimize edilmiş olur. Bu yüzden lojistik firmalarının büyük bir hacmini karayolu taşımacılığı kapsamaktadır. Karayolu taşımacılığını önemli kılan en büyük nokta ise diğer taşımacılık yöntemleriyle entegre çalışmasıdır. Diğer taşımacılık yöntemleri tercih edilse bile sonucunda karayolu taşımacılığına mecburen başvurulacaktır.