Malatya Haber 

Malatya Haber 

Malatya Doğu Anadolu Bölgesi’nin en önemli şehirleri arasında yer alır.  Bulunduğu coğrafi konumdan dolayı tarih boyunca pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış şehirlerimizden birisidir. Şehirde ilk yerleşimlerle Neolitik çağa kadar uzanıyor. Doğu Anadolu Bölgesi’nin en gelişmiş şehri olan Malatya’nın ekonomisi kayısıya dayanır. Şehirde kayısı üretimi birçok insana istihdam imkân sağlıyor. Yapılan araştırmaları göre Anadolu’nun kayısı meyvesi ile tanışması Büyük İskender’in Doğu Seferi’ne kadar dayanıyor. Malatya’da kayısı üretimi genel olarak kuru kayısı üzerinedir. Malatya haber Malatya eski çağlardan beri orada ve Doğu Anadolu’nun en önemli geçiş noktalarından biri olmuştur.

​​​​​​Malatya Haberleri 

Ülkemizin 81 ilinden biri olan Malatya Doğu Anadolu Bölgesi’nin yukarı Fırat bölümünde yer alıyor. Malatya bulunduğu konumda bu bölgenin en gelişmiş şehridir. Şehir Hitit döneminde kurulmuş ve o günden bugüne el değiştirerek günümüze kadar gelmiştir. Mümkünse diyarı olarak bilinen Malatya kayısı üretiminin yüzde seksenini Malatya ovasındaki kayısı bahçelerinden sağlıyor. Malatya haberleri aracılığı ile tüm Malatya haberlerini takip etmeniz mümkündür.

Doğu Anadolu Bölgesi’nin Batı bölümünde yer alan Malatya doğuda Elazığ ve Diyarbakır güneyde Adıyaman batıda Kahramanmaraş Kuzey Sivas ve Erzincan illeri ile çevrilidir. Malatya deprem kuşağı bakımından 2 büyük fay hattında yer alıyor. Bölgenin dağlık ve dinamik bir hareketliliğe maruz kalması neticesinde sık sık depremler meydana geliyor. Bölge halkı Malatya haberleri yoluyla tüm detayları takip ediyor.