İmplant Diş Nasıl Uygulanır? 

İmplant diş nasıl uygulanır ve nasıl yapılır gibi sorular dış tedavisi yaptırmak isteyenlerin en çok araştırdıkları konulardan biri. İmplant diş tedavisi uzman bir hekim tarafından lokal anestezi altında uygulanan bir cerrahi işlemdir.

İmplant diş nasıl uygulanır? Bu işlem oldukça basit bir cerrahi işlemdir. İmplant diş tedavi yönteminde basit bir prosedür uygulanarak protez implantlarla çene kemiğine yerleştirilir.

İmplant Uygulaması 

İmplant diş nasıl uygulanır ağrı sızı hisseder miyim gibi pek çok soru diş hekimlerine hastalar tarafından soruluyor. İmplant uygulaması lokal anestezi altında yapıldığından dolayı hasta ağrı ya da acı duymaz. İmplant diş protezler diş kaybı olan yerlere cerrahi operasyonunda yerleştirilir. İmplantlar titanyum malzemeden üretilmiştir ve çene kemiği ile kolay bir şekilde kaynaşır. İmplant protez sabit köklü veya Diş protezleri gibi hastaya herhangi bir sorun çıkarmaz ya da kemiklerde bir hasara yol açmaz. Bununla birlikte implantlar asla çürümez. İmplant tedavisinden sonra en önemli husus ağız temizliği ve bakımıdır.

Hastalar tedaviden sonra özellikle sigara ve alkol tüketiminden uzak durmalıdır. Sigara kullanımı ağız içerisinde bakteriye ve plak oluşumuna yol açar. Bu da iyileşme sürecini sağlayamaz. İmplant tedavisi sonrasında ağız ve çene bölgesinde şişlik görülmesi normal bir durumdur. Şişlikler için hekimin önereceği şekilde buz uygulaması yapılmalı ve şişliklerin en aza indirilmesi sağlanmalıdır.