Diş İmplantı Sonrası Beslenme

Diş İmplantı Sonrası Beslenme

İzmir diş implantı yaptırmak isteyen kişiler implant sonrası nelere dikkat etmeleri gerektiği hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. İmplant günümüzün en fazla tercih edilen diş tedavi yöntemleri arasında yer alıyor. Diş implantı yaptırdıktan sonra sigara kullanımında uzak durmak gerekiyor.

Ayrıca sert kabuklu yiyecekler de implant sonrası uzak durulması gerekenler arasında. İzmir çene cerrahı tarafından yapılan implant işleminden sonra kürdan kullanımından da uzak durmak gerekiyor.

Zirkonyum Diş Kaplama Nedir? 

İzmir zirkonyum diş kaplama doğal dişler ile tamamen uygun beyaz renkli bir alaşımdır. Zirkonyum diş kaplama genellikle estetik amaçlı gülüş tasarımları için tercih edilir. Zirkonyum diş kaplamanın estetik açıdan sunmuş olduğu birçok avantaj vardır. Öncelikle zirkonyum kaplama ışık geçirme özelliğine sahiptir. Bu özelliği sayesinde zirkonyum kaplama dişler doğal dişlerde olduğu gibi bir görüntü ortaya çıkar. Zirkonyum adı verilen materyal doğal diş dokusu ile tamamen uyumludur. Bununla birlikte zirkonyum kaplamayı metale karşı alerjisi olan kişiler de yaptırabilirler.

Zirkonyum diş kaplama ağız içerisinde herhangi bir tat değişikliğine veya kokuya yol açmaz. Pürüzsüz ve kaygan yüzeye sahip olan zirkonyum renk değişikliği ve sararma yapmaz. Zirkonyum diş kaplamanın bakımı normal dişlerin bakımı ile aynıdır. Normal dişler için kullanılan diş fırçası ve diş macunu zirkonyum kapsama dişler için de kullanılabilir. Bununla birlikte 6 ayda bir diş hekimi ziyareti yapılmalıdır.