Anime Nedir?

Anime Nedir?

Japonlara özgü olan ancak gördüğü ilgi karşısında tüm dünyanın takip ettiği çizgi filmler olan anime, her yaştan izleyiciye yönelik tasarlanmış çizgi filmlerdir. Şimdiye kadar hiç anime izlememiş kişilere kıyasla tüm animeleri izlemiş olanların sayısı oldukça fazladır.

Çizgi film olup olmadığı ve sadece çocuklara ya da yetişkinlere hitap ettiği noktasında çok fazla tartışma bulunuyor. Görünüş itibariyle çizgi filmi andırsa da işlenen konuların ve türlerinin yetişkinlere de hitap ettiğini söylemek mümkündür. Japon çizim teknikleri ile özenle hazırlanmış olan Türkçe anime, özellikle gençleri hayal güçlerinin gelişmesine büyük katkı sağlıyor.

Anime İzleyen İnsana Ne Denir?

Bilgisayar karşısında geçirdiği zamanın büyük çoğunluğunu Türkçe anime izleyerek geçiren pek çok kişi, fazlasıyla keyifli vakit geçirdiğini iddia ediyor. Belirli bir kültür niteliğini almış olmasından dolayı ise anime izleyen kişilere otaku adı veriliyor.

Otaku fanatiklik anlamında kullanılıyor ve anime izleiçin kullanıldığında anime bağımlısı olarak karşımıza çıkıyor. Dünya geneline yayılmış bir çizgi film sanatı olarak yaklaşık 120 milyon kişi anime fanatiği olarak yeni çıkan yapımları ilgiyle izliyor.

Çok sayıda anime filminin olması tür ve konu bakımından zengin içeriğe sahip olmasına neden oluyor. Böylece anime izleme taraftarı olanların birçok konuda görüş ve fikir sahibi olmaları da mümkün oluyor. Bazı görüşler anime izlemenin zararlı olduğunu belirtse de bilinçli şekilde izlendiğinde kültürel olarak bireylere katkı sağlayacaktır.