Avukatların Savunma Sistemi

Avukatın Adli Kurumlar Nezdinde Savunma Fonksiyonu

Adli kurumlar, mahkemeler, savcılık ve adli işlem yerine getirirken emniyet veya jandarma olarak sayılmaktadır.

Avukat, bir kimseye suç şüphesi altında bulunduğu bildirildiğinde bu kimsenin savunma hakkının tam güvencesi olarak savunmasını yaparak kişinin hakkında suç şüphesi varsa Antalya avukatı olarak hukuki yardımı temel hak ve özgürlükler açısından önemlidir. Çünkü ceza yargılaması temel hak ve özgürlüklere devlet nezdinde müdahilde olarak temin edilebilir. İşte bu müdahalenin gerekip gerekmediği ve müdahalenin hukukileştirilmesi sürecinde avukat olarak savunma fonksiyonu için üstleneceği görev çok önemlidir.

Avukatların Savunma Sistemi

Antalya ceza avukatı olarak ceza davalarında sanığı, yani yargılanan kişiyi savunabileceği gibi aynı davada olmamak şartıyla suçtan zarar gören şikâyetçiyi veya mağduru da savunma imkânı da olmaktadır. Avukat, alacak davalarında aynı davada olmamak koşuluyla hem alacaklının hem de borçlunun vekili olabilir. Avukat, boşanma davalarında aynı davada olmamak koşuluyla hem davacının hem de davalının avukatlığını üstlenerek savunma yapabilmektedir.

Avukat, kural olarak mahkemede müvekkil olmadan da yapılabilecek tüm savunmayı tek başına yapabilir. Bazı işlemler için müvekkilin bizzat hazır olması gereklidir tek başına avukatlık yetmeyebilir. Müvekkilin hazır bulunması gereken işlemler dışında kalan tüm süreci avukat tek başına yöneterek savunma yapabilmektedir.

Avukat Erol Atasoy, her hukuki meseleyi bilen kişi olarak karşınıza çıkmaktadır. Avukat, önüne gelen problemi çözmeye çalışan ve bu problemi çözerken hukuku yeniden temin edendir. Avukatlık mesleği için problem çözme sanatı da denilebilir zira çözüm üretmek için farklı farklı yollara başvurmaktadır.