Afrika Örgüsü

Afrika Örgüsü

Afrika örgüsü, özellikle son yıllarda oldukça trend haline gelen saç modellerinden biridir. Afrika örgüsünü genel olarak ifade etmek gerekirse saça sentetik saç eklenmesi ile birlikte örgü verilerek şekillendirilmesi işlemidir. Görünüm olarak ince örgüler halinde ortaya çıkan Afrika örgüleri kişinin isteğine bağlı olarak da daha kalın ve farklı şekillerde yapılabilir. Trend olan Afrika örgüleri, sıklıkla tercih ediliyor. Kişiden kişiye farklılık gösterse de genel itibariyle Afrika örgüleri iki üç ay civarı kullanılabilir.

Afro dalgası yine aynı şekilde kişinin saçlarına sentetik saçlar eklenerek yapılan ve dalga konusunda istenilen kabarıklıkta kişi isteğine göre yapılan bir işlemdir. Genelde 3 saat ile 5 saat arasında süren bir işlemdir.

Cornrows Nedir?

Cornrows, afro işlemlerden biri olan veya bir tür Afrika stili olan örgü çeşididir. Bu işlemler yapılırken örgü yine kişinin saçlarına saç eklenerek yapılan ve belirli bir sürelerle kullanılabilecek bir işlemdir. Genelde bu tarz afro tarzı örgüler özellikle daha sonra açıldığında dalgalı şekilde saçı kullanmak ve farklı bir tarzı elde etmek isteyen kişilerin tercih ettiği işlemdir. Cornrows, uzman kişiler tarafından yapıldığından görünüm olarak istenen uzunlukta veya kalınlığında farklı şekillerde gerçekleştirilebilir. Bu yüzden de isteyen herkes bu işleme tercih ederek saçlarına hoş bir görünüm kazandırabilir.

Cornrows, saçlarım ek olarak eklendikten sonra bele kadar bazen omuzlara kadar uzatılabilen örgü çeşididir. Uzun ve balıksırtına benzeyen saçlar elde etmek isteyen kişiler Bu örgüyü her zaman tercih edebilir.