Kahve Çeşitleri Ve Kahve Tüketimi

Kahve Çeşitleri Ve Kahve Tüketimi

Hem ülkemizde hem de dünyada severek tüketilen kahvenin farklı pişirme yöntemleri ve çeşitleri vardır. ​​​​​​​​​​Hario,bialetti moka pot ve filtre kahve çeşitleri dünyada çok fazla tercih edilse de ülkemizde en çok tüketilen kahve çeşidi Türk kahvesidir. Ancak kahve dükkanları zincirinin artması ile dışarıda içilen kahve çeşidi genellikle latte ve filtre kahve çeşitleridir.

Türk kahvesi yöntemi ile pişirilen kahve türü daha çok evlerde tüketilir. Kahve demleme ekipmanları ile pişirilen Türk kahvesi küçük fincanlarda ikram edilir. Türk kahvesi sütle ya da su ile pişirilir. Ancak makbul olan türü su ile pişirilen Türk kahvesidir. Kız isteme akşamlarında başrolü oynayan Türk kahvesi vazgeçilmez unsurlar arasında yer alır.

Kahve İçme Kültürü 

Ülkemizde ve dünyada kahve içmek bir kültür olarak bilinir. Avrupa ve Amerika’da kahve sabahları uykuyu açması amacı ile içilir. Bu sayede insanlar işlerine daha iyi adapte olurlar. Bununla birlikte gün geçtikçe çoğalan kahve dükkanlarında da insanlar tek başlarına ya da arkadaşları ile oturarak hem kahve içip hem de sohbet etme imkanı bulurlar.

Kahve dükkanlarında farklı boyda kahve bardakları vardır. Müşterilerin isteklerine göre bu bardaklara içime hazır olan kahve hazırlanır ve satışa sunulur. Bu kahve dükkanlarından öğütülmüş kahve satın almak da mümkündür. Bu sayede evinizde istediğiniz şekilde ve miktarda kahve pişirip sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.