Marka Tescili 

Marka Tescili 

Marka tescili alarak sahip olduğunuz markanın 3 kişilerin bu marka üzerinden gelir elde etmesi veya başka bir şekilde kullanmasının önüne geçmiş olursunuz. Marka sorgulama 10 yıl boyunca geçerlidir. 10 yıldan sonra miras bırakılabilir ya da devredilebilir. Marka tescili ile logonuzu yasal olarak güvence altına alırsınız. Bu noktada en temel amaç sahip olduğunuz markanın 3 kişiler tarafından herhangi bir şekilde kullanılmasının önüne geçmektir. Marka tescili ile logo sahibi dışında hiç kimse herhangi bir sebep ile markayı kullanamaz.

Marka Tescilinin Sunmuş Olduğu Avantajlar Nelerdir? 

Marka tescili her ölçekten marka için gerekli olup pek çok avantajı vardır. Marka tescilinin sağlamış olduğu avantajlar ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Marka yalnızca o markanın sahibi tarafından kullanılır
  • Markanın tüm hakları tescil edilen kişiye aittir
  • Marka tescili ile lisans verme statüsü elde etmiş olursunuz. Bu sayede markanızı isterseniz devredebilirsiniz isterseniz miras bırakabilirsiniz.

Marka tescili her büyüklükte marka için son derece önemlidir. Günümüzde pek çok marka kısa süre içerisinde ticari alanda büyümeyi hedefliyor. Böylesine bir rekabet ortamı içerisinde faaliyet göstermek için kopyaların engellenmesi ve marka kullanımının tek kişiye ait olması gereklidir. Marka tescil işlemi yaptırarak markanızın hiçbir şekilde taklidi yapılamaz ve yasal olarak engellenir. Markanıza ait olan herhangi bir unsur marka tescilini alan kişi veya firma tarafından kullanılabilir.