Boyler Tamiri

Güncel olarak binalarımızda kullanılan sıcak su sistemi farklı yöntemlerle elde edilmektedir. Müstakil ve küçük binalarda ev ısıtma sistemleri olarak termosifon, şofben ve elektrikli kombiden faydalanılmaktadır.

Bakıldığı zaman, insanların kalabalık yaşadığı şehir hayatlarında ve faaliyet gösterdiği alanlarda bireysel sıcak su üretiminin yerine daha çok ekonomik düzeyde yararlar sağlayacak merkezi sıcak su hazırlama işlemleri geliştirilmektedir. Özellikle büyük faaliyet alanları olarak tanımladığımız, hastane, fabrika, kışla, otel gibi yerlerde günlük su tüketimi fazla olacağından dolayı bu tür büyük faaliyet alanlarına merkezi su hazırlama sistemleri yani boyler tamiri yapılarak yakıttan hem de insan gücünden enerji tasarrufu sağlanmaktadır.

Boyler, farklı ısı kaynaklarından elde edilen suyu depolamaya ve ihtiyaç olduğu zaman kullanmaya yarayan mekanik tesisat elemanıdır. Boyler aynı zamanda sıcak suyu hazırlamaya yarayan cihazlar olarak da tanımlanmaktadır.

Boylerin beslenmesinde 90-80 C sabir sıcak su gerekmektedir. Boyler yaz kış bütün yıl çalışmaktadır. Bu yüzden boylerin beslenmesinde ayrı bir kazan tercih edilmelidir.

KAYNAK: Boyler Servisi