Montenegro Karadağ’da şirket kurmak 

Karadağ’da şirket kurmak Karadağ vatandaşlığı için bir adım olabilir mi? Montenegro şirket kurmak çalışma ve oturma izni alma yolunu kolaylaştırmaktadır. Yabancı bir kişinin Montenegro Karadağ’da şirket kurmasından belirli bir süre sonra Karadağ vatandaşlığı alması da mümkündür.

Karadağ’da vatandaşlık almak isteyen kişilerin Karadağ’da şirket kurması halinde mutlaka Karadağ’a taşınması gerekmemektedir. Öte yandan şirketin aktif şekilde iş yapıyor olması koşulu da aranmamaktadır. Karadağ’da şirket kurmak için gereken bütçenin de oldukça uygun olduğu söylenebilir. Bununla birlikte Karadağ’da şirket kurmak dışında şirket ortağı olmak gibi bir imkan da bulunmaktadır. Ayrıca şirket yapısının 5 yıl boyunca korunması halinde kişiler, sürekli oturma izni için başvuruda bulunma imkanına sahip olmaktadır. Sürekli oturma iznine başvurduktan 5 yıl yani toplamda şirket kurmanın üzerinden 10 yıl geçmesiyle birlikte artık kişiler Karadağ vatandaşlık alma için öngörülen şartları sağlamış olmaktadır.

Karadağ’da şirket kurmak veya şirketin ortağı olmak yalnızca vatandaşlık almak isteyen kişi için değil aynı zamanda kişinin eşi ve 18 yaşından küçük çocukları için de oturma izni alması anlamına gelmektedir. Ancak 18 yaşından büyük çocukların da oturma izni sahibi olmasının istenmesi halinde birtakım ek masraflar ortaya çıkacaktır.

Karadağ vatandaşlığı için şirket kurup çalışma veya oturma izni almak Türkiye’de mevcut şirketinizin merkezini Karadağ’a taşımak yoluyla da gerçekleşebilecektir. Bu yönüyle şirket kurma seçeneği oldukça avantajlı bir seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır.