Parfüm satın alırken sıkça sorulan

Parfüm satın alırken sıkça sorulan “Parfümler ne kadar kalıcı? Fark edilir mi?” gibi sorular oldukça normaldir ve bilgi edinilmesi gereken bir konudur.

Parfümler, içeriklerine bağlı olarak kalıcılık ve fark edilirlik açısından farklılık gösterebilir. Örneğin, ağır ve yoğun notalara sahip bir parfüm ile hafif notalara sahip olanlar aynı kalıcılık ve fark edilirlik seviyesine sahip değildir. Tüm parfümlerin aynı kalıcılık ve fark edilirliğe sahip olduğunu düşünmek yanıltıcı olabilir. Doğada bile papatya ile vanilya aynı fark edilirliğe sahip değildir ve kalıcılık konusunda da benzer bir durum söz konusudur.

Bazı parfümler ağırdır. İçerisinde tütün, vanilya gibi yüksek tonlu esansiyel yağlardan yapılmış bir koku ile içerisinde elma, papatya gibi hafif notaların bulunduğu bir modelin aynı reaksiyonları vermesini beklemek doğru değildir. Ayrıca, orijinal markalarda bile aynı markaya sahip fakat farklı modellerdeki iki ayrı parfümün içeriklerinin farklı olması sebebiyle kalıcılık ve fark edilirlik konusunda farklılık gösterecektir.

Kişilerin tercihleri değişebilir; kimisi hafif, kimisi ağır parfümleri tercih eder. Yaz mevsiminde ağır kokular tercih etmek, çoğu müşterinin tercihi olmayabilir. Soğuk havalarda ise daha hafif yerine biraz daha ağır kokuları seçebilirsiniz. Firmamızda 300’e yakın marka ve model bulunmaktadır ve kendi tasarladığımız ürünler de bu liste içerisindedir.

Bir açık parfüm aldığınızda kalıcılığı ve fark edilirliği her zaman aynı olacağını düşünmek doğru olamaz. Kullandığınız parfümün yaz sıcağında fark edilirliği artabilir ancak kalıcılığı düşer çünkü yazın esansiyel yağ içeriğine sahip parfümünüz daha hızlı buharlaşır. Soğuk havalarda ise buharlaşma az olduğundan dolayı esansiyel yağ bulunan parfümünüzün kalıcılığı artacak ama fark edilirliği düşecektir. Bu durum tüm parfümler için geçerlidir.

Firmamız, karşılaştıklarına istinaden yüksek kaliteli parfümler üretmektedir. Firmamızı araştırarak endişelerinizi gidermeniz mümkün.

Dikkat etmeniz gereken birkaç hususa değinmek gerekirse: Parfüm alırken sprey başlıklarına hiç dikkat ettiniz mi? Büyük sprey başlıkları ile çok püskürtülen parfüm sıvısı, kalıcılığı yüksek göstermek isteyenler olabilir. Ayrıca parfümünüz hızla bitebilir, çoğu müşteri buna hiç dikkat etmez.