Prens Adaları Gezileri

Prens Adaları veya bir diğer ismi ile İstanbul Adaları, İstanbul’da tatil hissi yaratan, romantik hafta sonu rotalarından.

İstanbul’da gezilecek yerler arasında yer alan Prens Adaları, toplamda beş adayı kapsıyor: Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kınalıada ve Sedef Adası. Dört adada düzenli bir yaşam varken, Sedef Adası yalnızca yaz döneminde hayat buluyor ve denize girmek isteyen ziyaretçileri ağırlıyor.

İstanbul’a en yakın olan Kınalıada, nispeten diğer adalara oranla daha az ağaçlık ve yeşillik; fakat sessiz sakin zaman geçirmek, bisiklet turu yapmak isteyenlerin tercih edebilecekleri bir yer.

İstanbul’un üçüncü en büyük adası olan Burgazada’da, Bayrak Tepesi’ne çıkabilir, Kalpazankaya’da veya Madam Martha Koyu’nda denize girebilir, bisiklet turu yapabilirsiniz.

Prens Adaları arasında en uzun vakit geçireceğiniz adalar ise Heybeliada ve Büyükada. Heybeliada’da Deniz Lisesi ve önceden verem hastalarının tedavi amaçlı kullandıkları Heybeliada Sanatoryum, Ruhban Okulu ve Rum Erkek Lisesi adanın tarihi önemli mekanlarından. Heybeliada’da Hüseyin Rahmi Gürpınar ve İsmet İnönü Evi’ni görebilir, Aya Nikola Rum Ortodoks Kilisesi’ni ziyaret edebilir veya Aya Yorgi Uçurum Manastırı’ndan manzara izleyebilirsiniz. Daha Fazla Kaynak için Gezi Blog Sayfamızı Ziyaret Edebilirsiniz.