Akupunktur ve Hacamat

Akupunktur nedir?

Akupunktur latince kökenli bir kelimedir ve iğne anlamına gelen “acus” ve batırmak anlamındaki “punctio” kelimelerinin bir araya getirilmesiyle oluşmuştur. Akupunktur, cilt üzerindeki belirli noktalara çok ince iğnelerin batırılması ve bu noktaların uyarılması prensibine dayanan bir uygulamadır. Akupunktur, çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde binlerce yıldır başarıyla kullanılmıştır. Geleneksel Çin tıbbının ayrılmaz bir parçası olan akupunktur, vücudun enerji akışını dengeleyerek organizmanın kendi kendini iyileştirme gücünü artırmasına yardım eder. Akupunktur iğnesi için bizimle irtibatta kalabilrisiniz

Hacamatta Hangi Malzemeler Kullanılıyor?

Kullanılan malzemelerin temizliği önemlidir. Çünkü hacamatta kullanılan ürünler tek kullanımlıktır. Aksi durumda enfeksiyon kapma riski mevcuttur. Merdiven altı olarak tabir edilen kliniklerde karlılığı arttırmak için malzemelerin temizlenmesi yoluna gidilmektedir ki bu hasta için oldukça tehlikelidir. Hacamat setiiçin aşağıdaki kriterler aranmalıdır:

  • İlk kez kullanılıyor olsa bile kullanılacak olan ürünler temiz olmalıdır. Paketi açılmış ve dış ortamla temas etmiş olan malzemelerden kaçınılmalıdır.
  • Vücutta kesi yaparken acı vermeyecek ve hasara sebep olmayacak yeni nesil şırıngalar ya da neşterler kullanılmalıdır.
  • Mendil gibi diğer sarf malzemeleri seçilirken ucuzuna kaçılmamalı, daha doğal ve kaliteli ürünler satın alınmalıdır.
  • Hacamat malzemesi ile birlikte hacamatın yapılacağı tedavi yatağında da temizlik üst düzey tutulmalıdır. Çarşaflar, kılıflar ya da önlükler hijyenik olmalı ve ayrıca kan tutucu özellikleri bulunmalıdır.