Ankara Özel Kolej 

Ankara özel kolej yerel veya merkezi hükümetlerden bağımsız olarak işletilen okullardır. Bundan dolayı da özel okullar kendi öğrencilerini seçme hakkına sahiptir. Ankara özel kolej eğitim ve öğretimi belli bir ücret karşılığında veren okullardır. Ayrıca bu okullarda üstün başarılı öğrenciler burs alarak ücretsiz bir şekilde okuma hakkına sahip olabilir. 

Özel Anaokulu 

Küçük sınıflar her özel kolejde olması gereken ve aranan sınıflardır. Özel anaokullarında çocuklar nitelikli ve verimli vakit geçirerek hem eğlenir hem de öğrenirler. Özel kolejler genellikle eğitim veren öğretmenlerin niteliğine göre tavsiye edilir. Özel okul araştırması yaparken mutlaka öğretmenlerin diploma seviyesine ek olarak deneyim de aranması gereklidir. 

Özel Okul Öğrenci Sayısı

Özellikle son yıllarda ülkemizde özel okullara olan ilgi giderek artmış durumdadır. Devlet tarafından özel okul öğrencilerine verilen teşvik ile birlikte özel okullarda okuyan öğrenci sayısı da her geçen yıl artış göstermiştir. Özel okul öğrenci sayısı 2000’li yılların başında 223 bin iken bu rakam günümüzde 1 milyon öğrenci sayısını aşmış durumdadır. Özel kolejler öğrencinin gereksinim duyduğu her konuda en iyi hizmeti sunmak için çalışır. Ayrıca özel okullarda yatılı olarak öğrenimine devam etmek isteyen öğrenciler için yurt hizmeti veren özel okullar da vardır. Bunların yanı sıra özel okullar sportif ve kültürel faaliyetlerde de öğrencilerine sınırsız imkanlar sunan kurumlardır.