Yatırım Bankacıları Ne Yapar?

Yatırım bankacıları, anlaşma yapan finansal analistlerdir. Anlaşmalarla ilgili riskleri yönetirler ve kâr için menkul kıymetler alıp satarlar. Bu kişiler, kâr etme şansı yüksek olan şirketleri bulmak için bir sendika veya grubun üyeleri olarak çalışırlar. Bu alanda başarılı olmak için, bir kişinin işletme ve finans konusunda bilgili olması gerekir. İşte bir yatırım bankacısı olarak başarılı olmak için gerekli becerilerden bazıları.

Yatırımcı bankacılar, yatırımcılar ve şirketler arasındaki aracılardır. Yeni şirketlerin satın alınmasını kolaylaştırır ve şirketler için sermaye artırır. Yatırım bankacıları, şirketlerin birleşme ve satın almalar için sermaye artırmasına yardımcı olur. Ayrıca müşterilere finansal tavsiyelerde bulunurlar. Tipik bir yatırım bankacısı, çeşitli kuruluşlar ve endüstri gruplarıyla çalışır. Başlıca işlevlerinden biri, yüksek düzeyde iletişim gerektiren piyasa yapıcılığıdır. Bu pozisyon, yıllık 100.000 ABD Doları gelir ve haftada 100 saat potansiyeli ile oldukça rekabetçidir.

Yatırım bankacıları, hisse senedi ve tahvil satın almayla ilgili riskleri ve kârları özetleyen bir izahname yazarlar. Şirket hisse senedi veya tahvil satmadan önce bu belgeler bir müşteriye veya yatırımcıya sunulmalıdır. Satış tamamlandıktan sonra, yatırım bankaları satış departmanına gider ve şirketi hisse senedi veya tahvil satmaya ikna eder. Bu profesyoneller ayrıca şirket için finansman ayarlayabilir. Başarılı olmak için başkan yardımcısının beklentilerini karşılamaları gerekir.

Yatırım bankacılarının yüksek düzeyde entelektüel meraka sahip olmalarını gerektiren birçok görevi vardır.

Bu alanda başarılı olmak için iş arkadaşlarınızın rollerini ve genel amacı anlamak önemlidir. Bir yatırım bankacısı olarak, karmaşık sorunları çözmek için kalıpların dışında düşünebilmeniz gerekecek. Bunu yapmanın en iyi yolu, çalışanların kariyerleriyle ilgili hikayelerini anlatan videolarını izlemektir. Yakında bir yatırım bankacısı olma yolunda olacaksınız.

Bir yatırım bankacısı olarak, şirketin müşterileri konusunda disiplinli ve tutkulu olmalısınız. Soğukkanlılığınızı koruyabilmelisiniz, çünkü birçok insan düşecek ve bu zor bir iş olacak. Bir kez alıştıktan sonra, iyi kararlar verebilecek ve başarılı bir kariyer oluşturabileceksiniz. Yatırım bankacılığı işini ve müşterilerini bilmeniz gerekecek. Şirketiniz için en iyi yatırım bankacılığı türünün ne olduğunu bilmeniz gerekecek.

Bir yatırım bankacısı olarak, hisse senedi ve tahvil satmayı öğrenmeniz gerekecek. Bu bazen zorlayıcı olabilir, ancak size tatmin edici ve ödüllendirici bir deneyim yaşatacak bir kariyerdir. Müşterileriniz konusunda tutkuluysanız ve güncel trendleri takip edebiliyorsanız, bir yatırım bankacısı olarak başarıya giden yolda iyi olacaksınız. Bu iş disiplin, sebat ve kalın bir cilt gerektirir.

Yatırım bankacıları, izahname adı verilen bir belge yazarlar. Bu belge, bir şirketin risklerini ve kârlarını açıklar. Daha sonra varlıklı bireyleri ve riskten korunma fonlarını şirkete yatırım yapmaya ikna edecek bir satış departmanına götürülür. Yatırım bankacısı, anlaşmayı gerçekleştiren ve anlaşmayı kapatan kişidir. İyi bir yatırım bankacısı, pazarlık yapacak ve baskı altında çalışacak ve şirketin başarılı olmasına yardımcı olacaktır. Sayıları seviyorsanız ve sayılara karşı bir yeteneğiniz varsa, bu tür bir kariyer çok faydalı olabilir.

Yatırım bankacıları, büyük miktarda parayı idare etmenin yanı sıra, çok miktarda veriyi de idare eder. Veri kırma konusunda yetkin olmaları ve çeşitli kaynaklardan bilgi çekip sistematik bir şekilde depolayabilmeleri gerekir. Bu kaynaklar muhasebeci kayıtlarından yıllık raporlara kadar değişebilir. Analiz etmeleri gereken bir diğer veri türü de şirketlerin performansıdır. Herhangi bir işin kritik bir parçasıdır ve bir yatırım bankacısının işinin en önemli parçasıdır.

Yatırım bankacıları, yazı yazmanın yanı sıra pazar araştırması yapar ve şirketlere tahvil ve hisse senedi satar. Bir yatırım bankacısı olarak, piyasa ve şirketlerin satın almak istediği ürünler hakkında geniş bir bilgiye sahip olmanız beklenir. Hangi menkul kıymetlerin sizin için uygun olduğunu belirlemekten de siz sorumlu olacaksınız. Kariyer hedeflerinizin yanı sıra, yatırım bankacıları şirketler ve riskten korunma fonları ile bağlantılar geliştirmek zorunda kalacaklar. Ne kadar çok ilişki kurabilirseniz, fırsatları bulmanız o kadar kolay olacaktır.