Paramı Nasıl Yatırım Yapabilirim

Nasıl para yatırılacağını öğrenmekle ilgilenen birçok insan var. Borsa genellikle bir kumarhane olarak kabul edilirken, öyle değildir. Yatırım yaparak servet inşa etmenin birçok yolu vardır. Birkaç yıldır faaliyet gösteren şirketlerden hisse senedi satın almak, servetinizi artırmanın güvenilir bir yoludur. Yatırımlarınızı çeşitlendirmek için gayrimenkul ve tahvil gibi diğer varlık sınıflarını da karıştırabilirsiniz. Ancak yatırım kurallarına uymak önemlidir.

Öncelikle, paranızla ne elde etmek istediğinizi düşünmeniz gerekir. Yaşam tarzınızı ve hedeflerinizi düşünün. Hedefleriniz zamanla değişebilir. Bugün, kredi kartı borcunuzu ödemeniz gerekebilir. Yarın, ipotekinizi veya kiranızı ödemeniz gerekebilir. Hedeflerinizden emin değilseniz, paranızı koymak için bir hesap açmayı düşünün. İhtiyaçlarınıza uygun bir hesap seçebilirsiniz. Paranızı yaşam tarzınıza göre yatırım yapabilirsiniz.

Paranızı aldıktan sonra yatırım yapmaya başlayabilirsiniz. Ancak, paranızı yatırmanın risklerini ve getirilerini göz önünde bulundurmalısınız. Amerika Birleşik Devletleri’nde, 401(k)s ve IRAs dahil olmak üzere çeşitli emeklilik vergi sığınakları vardır. Diğer gelişmiş ülkelerde vergiler farklıdır. Yatırım getirilerinizi mümkün olan en düşük seviyede tutmak için vergi oranları düşük hesaplara yatırım yapmayı düşünmelisiniz. Başka bir deyişle, çok fazla vergi ödemekten kaçınmalısınız.

Para yatırmayı öğrenmeye başlamadan önce kişisel mali durumunuzu da göz önünde bulundurmalısınız.

Acil durumlar veya diğer sorunlar için bir acil durum fonunuz olduğundan emin olun. Acil durum fonu, tıbbi masrafları, araba onarımlarını, ipotek ve kirayı, ayrıca yiyecek ve kamu hizmetlerini karşılamaya yeterli olmalıdır. Uzmanlar, acil durumlarda üç ila altı aylık yaşam giderlerinin tutulmasını tavsiye ediyor. Ayrıca, özellikle yüksek faizli ise kredi kartı borcunuzu ödemeye öncelik vermelisiniz.

Nasıl yatırım yapacağınızı öğrenmeye başlamadan önce, kişisel mali durumunuza dikkat etmelisiniz. Acil durum fonunuz varsa, ipotek, tıbbi faturalar ve kiranızı karşılamak için kullanabilirsiniz. Acil durum fonunuza ek olarak, temel yaşam masraflarınızı karşılayacak kadar paranız olmalıdır. Ayrıca yeterli sigortanız olduğundan emin olmalısınız. Ödeyemiyorsanız, bir araba veya ev almayı düşünmelisiniz.

Para yatırmayı öğrenmeye başlamadan önce, gelirinizi acil durumlar için biriktirdiğinizden emin olun. Aylık faturalarınızı ve beklenmedik harcamalarınızı karşılayacak bir tasarruf hesabınız olmalıdır. Ek olarak, bir bütçe yaptığınızdan emin olun. Yaptığına sevineceksin. Kazandığınız para ile rahat bir hayat yaşayabilirsiniz. Ayrıca harcanabilir bir gelir fazlanız olabilir. Yatırım yapabilmelisiniz. Ve her zaman mali durumunuza dikkat etmelisiniz.

Nasıl para yatırılacağını öğrenmeye başlamadan önce, sağlam bir acil durum fonunuz olmalıdır. Bir acil durum fonuna sahip olmak, ipotek, tıbbi faturalar ve diğer ihtiyaçlarınızı karşılamanıza olanak tanır. Tasarruf ettiğiniz miktar, üç ila altı aylık harcamalarınız için yeterli olmalıdır. Yatırım yapmaya başlamadan önce, sahip olduğunuz kredi kartlarını ödediğinizden emin olun. Bu, borçlarınıza yüksek faiz oranları ödemek zorunda kalmamanıza yardımcı olacaktır. Bu, nasıl para yatırılacağını öğrenmenin önemli bir parçasıdır.

Paranızı nereye yatıracağınızı seçmek, finansal sağlığınız için çok önemlidir. Herhangi bir tıbbi masraf veya araba tamiri için ödeme yapmak için yeterli paranız olmalıdır. Ayrıca ipoteğinizi ve kiranızı karşılayacak kadar paranız olmalıdır. Ayrıca, en az üç ila altı aylık yaşam giderlerinden oluşan bir güvenlik ağınız olmalıdır. Geliriniz kredi kartlarınızı ödemek, bir daire satın almak veya hisse senedi ve tahvillere yatırım yapmak için kullanılabilir. Birikimlerinizi borsaya yatırmak için sağduyunuzu kullanmalısınız.

Tasarruf etmenin yanı sıra, paranızı nasıl yatırım yapacağınızı da düşünmelisiniz. Yatırım yapmaya başlamadan önce bir acil durum fonu oluşturmalısınız. Bu, tıbbi ve araba onarımlarını kapsayacak ve yiyecek ve kamu hizmetleri için yeterli paranız olmalıdır. Acil durum fonunuz üç ila altı aylık yaşam masraflarını karşılamalıdır. Kredi kartlarınızı ödeyemiyorsanız, önce borcunuzu ödemelisiniz. Bunu yaparak, başka amaçlar için kullanmak için daha fazla paranız olacak.