Gazetenethaber Güncel Haberler

DÜNDEN BUGÜNE SANAL GAZETECİLİK

İnternet Gazeteciliği aslında  belirli kalıplaşmış sözcüklerle anlatılabilecek bir yapıya sahip olmayıp nesiller arasında farklılık gösterdiğinden dolayı belirli bir kalıba da oturmamış durumdadır.  Geçmişten günümüze gelen  gazeteciliğin temsilcileri, internet gazeteciliğini, geleneksel gazeteciliğin teknolojisi ile evrilmesinde meydana gelen bir mecra olarak görürken; yeni nesil gazeteciler de internet gazeteciliğini, geleneksel gazeteciliğin devamı olarak görmüyorlar ve haber alma yaymaya yepyeni bir boyut kazandıran bir mecra olarak görülmektedir. İki kesimi de ortak noktada buluşturan tek oldu gazete net haber gibi hızlı haber akışı özelliğidir. Ayrıca her ikisi de gündem de yer alan her türlü haberi barındırmaktadır.

Türkiye’de ve dünyada internet gazeteciliği çok farklı boyutlarda ilerliyor. Ülkemizde internet gazeteciliği dendiği zaman kısa ve akılda kalıcı şekilde haberi servis etme ve okura yazıdan fazla görsellerle haberi aktarma aklar gelmektedir.

Dünya Genelinde İnternet Medyasının Başlangıcı ve Gelişmesi

İnternet medyası tamamen yazılı basının yayınlarını internete aktarılması bile başlamıştır. İnternet gazeteciliği aslında ilk olarak Amerika’da 1995 senesinde New York Times, The Washington Times gibi gazetelerin yayınlarının bire bir internet ortamına aktarması ile başlamış ve aynı sene Avrupa’da da International Heraldn Tribune ve Daily Mirror gibi gazeteler sayfalarını internete açmış olmasıdır. Üstelik internet ortamında yer alan gazetelerde ekonomi haberleri, magazin haberleri gibi pek çok konuda haber yayımlanmaktadır.