En Çok Ziyaret Edilen Müzeler

En Çok Ziyaret Edilen Müzeler

Ülkemizde birden fazla ve farklı medeniyetlerinin taşındığı çeşitli kültürlerimize ev sahipliği yaparak Oldukça köklü, asil, tarihimizi koruyan müzelerimiz Türkiye’deki müzeleri görüp gezmelisiniz. Gezilecek yerler en çok  ziyaret edilen müzeler zenginliği ve ihtişamlarıyla her bölgede.

Ülkemizin tüm illerini, ilçelerini de tarihini bizlere sunan aydınlatan değerlerini kaybetmeyen eserler ve de bütün eserlerin birebir korunup sağlam tutulması için çalışıp emek veren çalışanlarıyla altın değerinde müzeler bulunuyor. Hemen hemen hepimiz müze gezmeyi severiz. Tarihin bizlere miras olarak bıraktığı medeniyetleri değerleri, tarihini koruyan çok sayıda müze bulunur.

Tarih Kokan Müzelerimiz

En çok  ziyaret edilen gezilecek yerler müzeler;

  • Şanlıurfa Müzesi büyük ve etkileyici olan müzelerden biri denilebilir.
  • Zeugma Gaziantep Su Altı Arkeoloji Müzesi
  • Ordu Ünye Müze Ev
  • Burdur Müzesi küçük bir şehrin büyük müzesi. Burdur Efes Müzesi ülkemizin en çok ziyaret edilen müzeler arasındadır.
  • Rahmi Koç Müzesi, giripte çıkmayı hiç istemeyeceğiniz şahane bir yer. İstanbul Açık Hava Müzesi, olmazsa olmazlardan,
  • Muhteşem güzelliği ve manzarasıyla Nevşehir Beypazarı Entoğrafya müzesi, kültürümüzün 7 gün 7 gece yapılan düğünlerinin geleneklerini canlı bir şekilde anlatılmasıdır.
  • Ankara Minyatür Kurtuluş Müzesi, her şeyin minyatürüyle çok net tanıtılmış

Adana’dan Bursa’ya, Manisa’dan, İstanbul’a, Ankara’dan, İzmir’e Kayseri’den, Diyarbakır ‘a, Antalya’dan, Afyon’a, Edirne’den, Samsun’a, Sivas’a ülkenin dört biryanında tüm illerde görülebilecek, gezilecek yerler müzeler hem tarihe ışık tutuyor hem de kültürel miras olarak geleceği aydınlatması açısından korunuyor. Sitemizden bu konuda ulaşım sağlayabilirsiniz.