Apk Ne Demek

Apk Ne Demek

Apk terimi Android işletimine sahip olan cihaz kullanıcılarının sıklıkla karşılaşmış olduğu bir terimdir. Dolayısıyla da apk  obb teriminin ne anlama geldiği Android cihaz kullanıcıları tarafından merak ediliyor. APK Android package kit bu kelimelerinin kısaltmasıdır. Eğer cihazınıza indirecek olduğunuz uygulama ya da oyunu Google play Store’dan yüklemek istemiyorsanız bu durumda apk+obb kullanabilirsiniz. APK Android cihazlarda uygulamaların yüklenmesi ve dağıtımından sorumludur. Apk dosyaları ile Android cihazınıza uygulama yüklenmesi gereken tüm dosyalara sahip olursunuz.

Apk Ne İşe Yarar? 

Android işletim sistemine sahip olan cihazınızı APK dosyalarını kopyalayarak yüklemeniz mümkündür. Bir uygulama ya da oyunun cihazınıza apk ile yüklenmesi işlemine sideloading adı verilir. Google play store mağazasına giderek bir apk indirmek istediğinizde APK dosyaları otomatik olarak cihazınıza yüklenir. Fakat yüklenen bu APK dosyalarını farklı APK sitelerinden de temin edip kopyalayarak cihazınıza ekleyebilirsiniz. Arama motorlarına baktığınız zaman cihazınıza APK yükleyebileceğiniz birçok site mevcuttur. Ancak cihazınıza APK yüklemek istediğiniz sitenin güvenilirliği çok önemlidir.

Çünkü sitenin güvenilir olmaması halinde cihazınızda virüs bulaşma ihtimali çok yüksektir. Bu durumda da cihazınızı tamamen kaybedebilir ya da çok ciddi sorunlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu nedenle APK yüklemek istediğiniz sitenin güvenilirliği konusunda detaylı bir araştırma yapmalısınız. Sitenin güvenli bir site olduğundan emin olduktan sonra obb apk dosyası yükleme yapabilirsiniz.