Mide Bulantısı

Mide Bulantısı

Mide bulantısı rahatsızlığı çocuk ve yetişkin fark etmeksizin herkesin zaman zaman yaşadığı sağlık problemleri arasında yer alır. Oldukça farklı nedenler ile ortaya çıkan mide bulantısı, tıp dünyasında iştah kaybı olarak da isimlendirilir. Üst karın bölgesinde yaşanan bu rahatsızlık, sindirim sisteminde yaşanan olumsuzlukların ortaya çıkış şeklidir. Mide bulantısı rahatsızlığı veya sıklıkla eşlik eden kusma durumları, kişide ciddi bir sağlık probleminin olduğunu göstermez.

Ancak hastalığın sıklıkla tekrarlaması, mide veya bağırsak enfeksiyonu olabileceğinden hekime başvurmakta fayda vardır. Mide bulantısı rahatsızlığı ile karşı karşıya kalan kişiler internet arama motorlarında mide bulantısı nasıl geçer araştırmaları içerisine girerler.

Mide Bulantısı Nedenleri

Mide bulantısının yaşanmasında çeşitli birçok faktör sıralanabilir. Bu anlamda mide bulantısının başlıca nedenleri besin zehirlenmesi, aşırı alkol veya nikotin tüketimi, kafeinli içeceklerin aşırı tüketimi, ilaç zehirlenmesi, gıda intoleransı, gastrit, mide ülseri, apandist ve pankreatit olarak bilinir. Mide bulantıları kişilerde aynı reaksiyonları vermeyebilir. Öyle ki bazı kişiler mide bulantısı ile birlikte kusmaya başlarken, bazı kişilerde durumun tam aksine kusturmayan mide bulantısı yaşanabilir.

Mide bulantılarında kişilere genellikle tuzlu yiyeceklerin tüketimi tavsiye edilir. Bunun yanı sıra mide bulantısında limon tüketimi yapmakta kusturma durumlarını ortadan kaldırır. Evde yapılan müdahalelere rağmen mide bulantısının geçmemesi, hekim tarafından ilaç tedavisine başlanılması gerektiğini gösterir. Mide bulantısı tedavi ve tanılarında son teknoloji cihazlar kullanılır.