İŞKUR’dan Eleman Alımı Nasıl Olur?

İŞKUR’dan Eleman Alımı Nasıl Olur?

Personel ihtiyacı bulunan kamu kurumları veya özel sektörler, işgücü istemlerini iş arayan kişilere İŞKUR aracılığı ile kolaylıkla duyurabilir. İşkur alımları internet arama motorlarında en çok aranan ve İŞKUR web sitesi de en çok ziyaret edilenler olarak en üst sıraya yerleşmiştir. İŞKUR’un internet portalına üye olan herkes kamu kurum ve kuruluşların iş ilanlarına ulaşım sağlayabilirler. İŞKUR tarafından onaylanan ilanlar, gerekli şartlar ve koşullar belirlendikten sonra iş arayanların başvuru yapabilmesi için yayınlanır.

Yayınlanan iş ilanlarının şartlarına uyum sağlayan kişiler, yayında belirlenen süre içerisinde gerekli evraklar ile iş başvurusunu yapabilirler. Kamu İşkur alımları yapılırken genellikle KPSS şartı aranır.  Kamu işçi alımı da ilan yöntemi ile açıklanmaktadır.

İşkur Personel Alımı Başvuru Şartları Nedir?

İŞKUR belirlenen aralıklar ile her türlü sektörden personel alımı gerçekleştirir. Farklı illerde ve pozisyonlarda yapılan personel alımları, kurumun belirlemiş olduğu şartlara ve koşullara bağlı olarak değişiklik gösterir. İşkur ilanları yapılırken kurumda çalışmak için uygun olan ve eğitim düzeyinin kuruma uyum sağlayıp sağlamadığı aranan kriterlerin başında gelir. Çeşitli kurumlarda farklı meslek kategorilerinde yapılan bu alımlarda kişinin yaş, ikamet, öğrenim, sertifika gibi şartlara dikkat edilir. Ayrıca İŞKUR aracılığı ile kendisine uygun iş ilanlarına ulaşmak isteyen kişiler aradığı pozisyondan, çalışma yeri bilgilerinin eksik girilmediğinden, meslek bilgilerinden, işyeri seçiminden ve iş yeri unvanının doğru seçildiğinden mutlaka emin olunmalıdır.